Op naar DreamHack Winter 2010

Door Robin op vrijdag 26 november 2010 20:28 - Reacties (10)
Categorie: Lanparty, Views: 4.905

Afgelopen woensdag zijn we met bijna 80 personen in de dubbeldekkerbus van Pack4DreamHack gestapt en naar de grootste lanparty ter wereld gereist. De reis nam ons door Duitsland, Denemarken, twee veerboten en ten slotte door Zweden, om in JŲnkŲping te stoppen.

http://tweakers.net/ext/f/4zMO3GaOtmAyT31QXwLGAfRU/full.jpg

DreamHack is niet alleen een lanparty, maar er worden ook lezingen gehouden, concerten gegeven en je kan langs stands van onder meer het Zweedse leger (die overigens met twee tanks aanwezig zijn) en winkels om hardware te kopen.

Dit is inmiddels al de zevende editie van Pack4DreamHack. De eerste editie stamt alweer van 2007 en daar is toen uitgebreid verslag van gedaan.

Zondagmorgen vertrekken we helaas weer huiswaarts. Mocht je ook op DreamHack zijn dan kom gerust langs ons. We zitten in hal B. Als je de Nederlandse vlaggen vindt dan zit je goed :P

Meer foto's van Pack4DreamHack staan hier.

http://tweakers.net/ext/f/RL10k10c4FlcKECOAYDi9w8G/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/OxPPf8CZ5PPG59xWl5u5XJTf/full.jpg

Foto's van T@Ccelan 2009

Door Robin op donderdag 31 december 2009 13:48 - Reacties (8)
CategorieŽn: Foto, Lanparty, Views: 3.047

Sinds gisteren zit T@C in Eindhoven voor een lanparty. Het gros van de mensen is er al, maar vanaf komend weekend zitten er 32 mensen in de zaal. Computer mee en gamen maar! \o/ De rest van de foto's zijn op de gebruikelijke plek te vinden.

Vorig jaar zaten we ook al in Eindhoven, maar dit jaar op eens iets andere plek. En ik zeg niet waar we precies zitten :P

http://tweakers.net/ext/f/chcJBAfd4Y6zIaZKOaL9WB1k/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/nzkgq695k2qpB4BbYUmYNbEe/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/rFhPbi8ypk7oQJgUi7NHJlla/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/h4HfvZeYabfoXozyzqTKbCsn/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/ka9RYwHFf7OmqzszAHDgiekg/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/qaFS8sw1ruzC5LmRDI6v5bNM/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/v7iSrf3pfL0phymBXA8BPMsb/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/PR2hZicwFTIlc9054DDNCNig/full.jpg

Eerste weekend van Campzone

Door Robin op vrijdag 14 augustus 2009 19:12 - Reacties (10)
Categorie: Lanparty, Views: 4.557

Vrijdag 31 juli om precies 0.00 uur gingen de hekken van Campzone 2009 open en kon de eerste bezoeker naar binnen worden gelaten. Zoals gewoonlijk werd het terrein in zes velden verdeeld: veld A tot en met veld F, waarbij het veld van de organisatie niet wordt meegerekend. Bikkels Inc., Meldersnet, Illuzion, WallyLAN, nieuwkomer Clan Bad Jas en T@C (Tweakers@Campzone) waren dit jaar de Field Admins van de lanparty, die ervoor zorgden dat bezoekers op de goeie plek hun tent opbouwden en dat die tenten van stroom en netwerk werden voorzien.

Overigens is het wel interessant om te weten dat Brein dit jaar voor de goodiebag heeft gezorgd. Nu denken veel Tweakers “wat moet ik daar nou mee?”, maar het idee van Brein om gamers op deze manier te benaderen mag best wel een pluim krijgen. Het bedrijf probeert zich niet via allerlei (hinderlijke) wegen bezoekers ervan te overtuigen dat illegaal downloaden strafbaar is, maar heeft via een informatieve folder uitgelegd waarom het not-done is om illegaal te downloaden.

Eerste bezoekers

Traditiegetrouw werd de eerste auto door de organisatie van Campzone begroet, waarna het voertuig onder luid gejoel verder het terrein naar binnen reed. Achter de eerste auto kwamen uiteraard de rest van de bezoekers die al vanaf de vorige dag al klaarstonden op het parkeerterrein.

Bezoekers hebben er een sport van gemaakt om als eerste op het parkeerveld te staan, maar dit mag dan wel vanaf een bepaald tijdstip. Bezoekers die eerder komen, werden vriendelijk verzocht om iets later terug te komen. Niet ‘omdat het kan’, maar om ervoor te zorgen dat het parkeerveld niet drie dagen voor de opening al vol stond met bezoekers terwijl de opbouwcrew op het veld nog hekken en de verlichting moest plaatsen. De organisatie had het parkeerveld in vakken ingedeeld, zodat bezoekers wisten in welke rij ze konden aansluiten. Tegen het einde van de middag was het eerste vak goed gevuld met bezoekers. In de avond stond het tot het derde vak helemaal vol en tegen de tijd dat de hekken open gingen stond het parkeerveld vol met bezoekers.

Vrijdagoverdag zat het weer meteen goed mee: de zon scheen volop en de wolken bleven veelal weg, met hier en daar een verdwaalde wolk. Vele bezoekers zaten te genieten van de zon en waren dan druk bezig met vlees op de barbecue te gooien, terwijl de die-hard gamer zich niet uit de tent liet slaan en achter zijn computer al druk aan het gamen was.

OfficiŽle opening

Voor het eerst was de officiŽle opening van Campzone niet op vrijdagavond, maar naar de zaterdag verplaatst zodat bezoekers een dag langer de tijd hadden om zich op het veld te installeren. Overigens was dat geen slechte keuze van de organisatie geweest, want de officiŽle opening in de maintent werd druk bezocht.

Steph, een van de organisators van Campzone, benadrukte dat Campzone niet zonder de vrijwilligers mogelijk zou zijn, en gaf de mensen die voor de infrastructuur zorgen nog eens een extra pluim voor hun grote en harde inzet tijdens de opbouw van het evenement. Verder gaf Steph aan dat de catering dit jaar anders werd aangepakt: in plaats van ťťn bedrijf dat voor eten zorgde, stonden er vlak buiten de maintent drie kleine eettentjes waar bezoekers voor een paar euro een lekkere hap konden eten. Uit eigen ervaring is te vertellen dat deze tentjes voor goed voedsel hebben gezorgd :9

De maintent was dit jaar iets anders ingericht dan voorgaande jaren. Zoals gewoonlijk stond er een computer- en gameswinkel in de grote tent en konden bezoekers zich uitleven op diverse consoles, waaronder de SNES, de Dreamcast en Xbox 360. De grootste funfactor in de maintent was wel de beamer: maximaal 16 gamers konden democratisch uit verschillende kleine spelletjes kiezen en vervolgens een paar minuten lang tegen of met elkaar gamen om als laatste individu of groep over te blijven. De spellen bestonden uit een 'frogger', een vliegspel en een shooter, en dat allemaal in multiplayer-vorm.

Kampvuur

De eerste twee dagen van Campzone beloofde veel moois wat betreft het weer. Vrijdag en zaterdag scheen de zon volop met maar een enkele keer een klein buitje. Zaterdagavond sloeg het weer echter helemaal om. Flinke regenval en een onweersbui zorgde voor een rumoerige nacht. Het regende zelfs zo erg dat de T@Ccetent - zo luidt de naam van de grote tent van T@C - in de naden begon te lekken. ‘s Nachts werd met ducttape de lekkende naden even gedicht. Gelukkig was er op zondag een bouwmarkt open en werd er grondzeil gekocht. Het grondzeil werd over de tent gespannen en met touwen aan elkaar en aan de tent vastgemaakt. Door de hevige regenval werd ook de eerste activiteit afgelast en verplaatst naar later in de week.

Later op de avond klaarde het weer op en kon de vuurkorf van stal worden gehaald. De organisatie van Campzone pakte een berg hout, gooide daar wat van in de vuurkorf en stak het aan. Het eerste kampvuur van Campzone 2009 haalde het gros van de bezoekers uit hun tent en met genoeg drank en stoelen werd het heel gezellig gemaakt.

CCTV

Dit jaar had Tweakers@Campzone de eer om de crew van CCTV in de tent te hebben. Reden hiervoor was dat niet de voltallige crew van CCTV dit jaar op Campzone kon zijn en er nog genoeg plek in de tent was voor een cameraman. Wie tijdens Campzone goed opgelet heeft, had de videocamera kunnen spotten, met een enkele keer de entourage. Trouwens, als je de episodes van Campzone 2009 wil zien, kan je terecht op de website van CCTV.

Tot slot

Zet het alvast in je agenda: Campzone 2010 is van 31 juli tot en met 9 augustus. Ik zet het in ieder geval in mijn agenda zodat ik niet nogmaals mijn vakantie plan terwijl de outdoor lanparty volop in gang is. Volgend jaar is trouwens de tiende editie van Campzone, dus dat belooft een groot feest. Als je al langskomt dan ben je van harte uitgenodigd om in de tent van Tweakers@Campzone langs te komen en andere Tweakers te meeten.

Foto's

Hieronder een overzicht van een aantal leuke foto's die ik op Campzone heb gemaakt. Een overzicht van alle foto's, tenminste van die die leuk zijn geworden, staan in in dit Fotoalbum :)

http://tweakers.net/ext/f/pptnKphPpExUvTOwOv62pufS/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/pg9WgggAg3crcqRRqXiOhujS/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/5T6P1InuP7a5hfLGWxsNE2jj/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/8hTWBQGFggMzwHiYJdjXAvwo/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/vUiDbbk3giMFmXK3MOksKgSV/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/9iJV8EmoSrHIPC6INvkxLhcq/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/KJkQymXdHyCP8u0fgbySCuQh/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/slAjSI8QV7ycSHjpY1JzrFCD/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/yjV4kUpfYxNnbPYcAGsQtsp5/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/CBS0alUZpTL6fwzsxXKtmMcR/full.jpg

Foto's van Campzone 2009

Door Robin op donderdag 30 juli 2009 11:56 - Reacties (15)
Categorie: Lanparty, Views: 5.538

Hieronder een deel van de foto's van Campzone 2009. Tot vrijdag allemaal! :Y)

http://tweakers.net/ext/f/pptnKphPpExUvTOwOv62pufS/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/MKvgtVUNz9fYO7QZ0mNfxsAO/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/3wtmqB4NIYbr8b3Y3dVec6vu/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/AwiMA8jIX51P52JEqrRJJuRc/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/Q2GLaVdZXi6aOfimBh9pkcjp/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/y0zh4kJJLB6UyQmHMyGyUcL4/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/nv1aw2MTc7kEjtbpuAEs7TXz/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/dfGf4onWxihqb7nUCQObDx8t/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/vBkAakmEkIuy3yP8ShAsnXfU/full.jpg

Disaster++

Door Robin op maandag 27 juli 2009 12:03 - Reacties (23)
Categorie: Lanparty, Views: 4.846

Gisteren de hele dag gebruikt om twee koffers in te pakken. Nou ja, twee, eigenlijk ťťn koffer en een stradtas. De koffer gaat mee naar Amerika, maar dat groot ding hoef ik eerlijk gezegd niet mee naar Campzone, dus dan neem ik een strandtas met kleren mee. En dat is best wel 'disaster++', om in de woorden van BarthezZ te blijven :P