Nieuwe auto

Door Robin op vrijdag 23 april 2010 12:35 - Reacties (31)
Categorie: Privé, Views: 4.622

Sinds 1 april staat de nieuwe auto voor de deur. Een Skoda Fabia Sprint met een 1.4-benzinemotor, 15" lichtmetalen velgen, donkergetinte achterramen, cruise control, klein leerpakket, gordijnairbag, 8 speakers (goed voor dikke \m/ mett0l!) en klimaatcontrole.

Skoda Fabia Sprint
http://tweakers.net/ext/f/zzSr52IZ1cjGP8EeaZvYUf8x/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/BZ6LUS5loUW6DucrYQMelWAI/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/uxWjjo5QeFiSqGEd2Z4cyKDz/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/Q8ukA0UdO0cTn9xnoQfp9SIO/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/4bDmDGHLsusqHUuJm6rrHXkv/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/4fgLEPQGC9fepBvHrFF23Fae/thumb.jpg

Westkust van Amerika verkend

Door Robin op woensdag 2 september 2009 21:35 - Reacties (13)
Categorie: Privé, Views: 6.418

Bijna de hele maand augustus heb ik samen met mijn beste vriend de westkust van de Verenigde Staten verkend. Om precies te zijn, zijn we 26 dagen in Amerika geweest en zijn we vanuit Denver met een huurauto naar Los Angeles gereden. Uiteraard niet rechtstreeks, maar via een omweg hebben we de grote trekpleisters van het westen van de Verenigde Staten gezien.

Brussel

De vakantie begon voor ons in Brussel, waar we het vliegtuig naar Denver hadden met een tussenstop in Atlanta omdat we van een transatlantische vlucht naar een binnenlandse vlucht moesten overstappen. In Atlanta was het een hel om door de douane te gaan omdat we daar het land naar binnen kwamen en van daaruit dan ook weer over moesten stappen naar een andere vlucht. In de tussentijd moesten we ook iets eten, want het vliegtuigvoedsel is in het algemeen net genoeg om gedurende de vlucht geen honger te hebben, en moesten we ook nog eens de koffer van de lopende band tillen en letterlijk een meter verderop op de andere lopende band gooien. Het helpt ook niet echt mee als je van een lekker zittend vliegtuig (de stoelen in dat vliegtuig waren verdeeld in 3-2-3) naar een brak zittend vliegtuig (3-3) moet gaan, maar dan wel een schermpje voor je neus hebt waar je met alle passagiers een triviaspel kan doen - en dan nooit als eerste weten te eindigen omdat de vragen voor Amerikanen zijn gemaakt en niet voor buitenlanders.

Eenmaal in Denver geland en de koffers hebben gepakt, moesten we met een trein naar de andere kant van het vliegveld om daar weer een pendelbus naar het autoverhuurbedrijf te pakken. We zijn niet voor een Amerikaanse ‘muscle car’ gegaan, maar hebben een compact car gehuurd omdat we nogal wat kilometers gingen afleggen en een zuinigere auto veel praktischer vonden dan een slurpauto. In Amerika huur je een auto uit een bepaalde klasse. Bij het verhuurbedrijf meld je je vervolgens aan en kan je buiten een van de vele auto’s uit die klasse kiezen. Onze auto was een Chevrolet Cobalt LT geworden. Dat was een 155PK sterke 2,2L-benzinemotor met een 4-trapsautomaat en voor ons onbekende topsnelheid omdat de Amerikaanse wegen uit beton met veel gaten bestaat. Een leukigheid was dat dat model auto elektrische stuurbekrachtiging heeft en niet een hydraulische.

Denver

In Denver, dat ook wel Mile High wordt genoemd omdat het een mijl boven zeeniveau ligt, hebben we twee keer in Hotel VQ overnacht. Het hotel ligt buiten het centrum en naast het het footballstadion van de Bronco’s. In het centrum ligt overigens het honkbalstadion van de Rockies. Als eerste zijn we naar 16th Street gegaan, een lange straat met winkels en eettentjes. Dat was voor ons de perfecte gelegenheid om Amerika beter te leren kennen en te wennen aan het warme klimaat daar. Een dag later zijn we naar het honkbalstadion gegaan voor een tour. Natuurlijk is die tour één grote pr-praat voor de Rockies, maar het is wel leuk om te zien dat er één rij horizontale stoelen een andere kleur hebben dan de andere stoelen omdat die rij op 1 mijl boven zeeniveau staan. Ook wel jammer was dat we niet op het gras mochten komen. Dat is ook wel begrijpelijk want het gras werd heel secuur bijgehouden en in uiterste topconditie voor wedstrijden gehouden.

http://tweakers.net/ext/f/oiAftRlI0Fs8pKt15BM0sdaS/full.jpg

Toen de schemering begon op te zetten zijn we terug naar het hotel gereden, waarna we zagen dat de lichten van het footballstadion brandden. Het bleek dat de Bronco’s een open training hadden en je dus kon zien hoe zij trainen. Na anderhalf uur zijn we weer weg gegaan, want de actie bleef heel lang uit. Niet gek gezien het een training was, maar het zou wel gaaf zijn als ze een oefenwedstrijd zouden spelen.

Rocky Mountain en Custer State Park

De volgende bestemming na Denver was Cheyenne, maar eerst gingen we nog door de Rocky Mountain. Vanuit de stad reden we eerst de snelweg op naar buiten de stad. Die highway wordt steeds meer bergachtiger en dan kan je of langs Rocky Mountain rijden of je neemt de afslag en je kan dwars door het park rijden. Overigens is het wel aan te raden om een National Park Pass voor 80 dollar aan te schaffen. Op die kaart kan je twee namen zetten en die namen kunnen drie andere personen of alle inzittenden van de auto gratis entree tot alle nationale parken. Dit geldt overigens niet voor state parks. De Rocky Mountain heeft veel plekken om te wandelen. In de toppen van de bergen waait een zeer sterke wind en je moet er niet van opkijken als er sterkere windvlagen voorbij komen.

Custer State Park is een state park en met de National Park Pass kan je dus niet gratis naar binnen. Ons hotel lag in het park dus moesten we eerst 6 dollar per persoon per week betalen om überhaupt het park op te kunnen komen, ondanks dat we een hotelkamer in het park hadden gereserveerd. Custer State Park is een stuk platter dan Rocky Mountain, maar heeft wel veel meer bos. Onderweg naar het hotel kwamen we langs diverse eettentjes, rustplaatsen en campingplaatsen. We reden ook langs een ‘family diner’ dat er van buiten gezellig uitzag en ook nog eens naast een meer lag. Onze keuze om daar te eten was dan ook snel gemaakt, maar eerst wilde we nog de rest van het park zien. We zijn dus eerst als rasechte Amerikanen met de auto een grote ronde door het park gereden en buffels en herten gezien. Op de terugweg naar het hotel zou die route ons langs het restaurant brengen, dat kwam dus goed uit! De steak was goed, de zalm was lekker en het ijs was groot, maar ook lekker!

http://tweakers.net/ext/f/X2Up7zyDoE6vyHGED5HqHWLv/full.jpg

Mount Rushmore

We moesten vroeg opstaan want we hadden een lange rit voor de boeg: Mount Rushmore stond na Custer State Park op het programma. We wilden dus vroeg in de auto zitten, maar het ontbijt werd pas na 7 uur geserveerd. Tegen die tijd wilden we al in de auto zitten om de 658km lange rit af te leggen. Gelukkig was de receptioniste zo vriendelijk om ons om half zeven ‘s morgens een ‘employee breakfast’ te geven. Dat ontbijt bestond uit scrambled eggs, bacon en saucages. Nogmaals, bedankt daarvoor :9

We zijn in het Custer State Park naar het noorden gereden en via een boel slalomwegen uiteindelijk bij het momorial aangekomen. Vanaf een afstand zagen we de vier uitgekerfde hoofden al, maar wat we niet wisten is dat de hoofden uiteindelijk best wel klein zijn. Om het park binnen te komen hoef je geen entree te betalen, maar er wordt wel 10 dollar gevraagd om de auto te parkeren (50 dollar voor een bus) en dat geld wordt gebruikt om het park te onderhouden. Eenmaal binnen Mount Rushmore zagen we dat de hoofden niet zo groot waren als dat in films en animatieseries te zien is. Binnen het park is ook nog een klein museum dat in alle geuren en kleuren de geschiedenis van Mount Rushmore laten zien. Zo zijn we erachter gekomen dat de hoofden maar 18 meter hoog zijn.

Mount Rushmore hadden we snel gezien en binnen een halfuur zaten we weer in de auto op weg naar Cody. De TomTom heeft ons via Black Hills gestuurd en dat was maar goed ook, want dat was een prachtig stuk berglandschap om doorheen te gaan. Vanuit Mount Rushmore naar Black Hills zag je alleen maar uitgestrekte landschappen, waar we niet zoveel van hebben gezien door flinke regenval, maar eenmaal in Black Hills National Park aangekomen, sloeg het weer om en hadden we stralend mooi weer. De foto’s spreken spreken boekdelen.

Yellowstone Park

De General Manager van de Cabin Village, ons hotel in Cody, en het naastgelegen Holiday Inn - zij was van oorsprong Nederlandse en woonde al 10 jaar in Cody - had ons namelijk een betere route gegeven om Yellowstone Park in te rijden. Die route was een hele omweg, maar achteraf gezien wel de moeite waard. De route bracht ons eerst naar Cooke City vlak over de staatsgrens van Montana, een klein dorpje waar je goed zou kunnen eten. Daar hebben we dan ook geluncht en vervolgens onze weg vervolgd. Cooke City ligt aan de rand van Yellowstone Park, en dat merkte je ook want de brandstofprijzen waren meer dan 1 dollar duurder dan buiten Cooke City.

http://tweakers.net/ext/f/LSrmH90sPYjNFwpO4M26u3EK/full.jpg

Eenmaal de weg naar Yellowstone Park genomen, moesten we een rondje door het park rijden, dat ons langs de vele mooie plaatsen van het park stuurde. We hebben onderweg herten gezien en heel veel buffels; daar waar een boel auto’s langs de weg stonden, wist je al dat er iets te zien zou zijn. Hoewel het maar iets van 60 mijl door het park rijden was, waren we toch meer dan 4 uur door Yellowstone Park aan het rijden. Onderweg zijn we vaak gestopt om van de uitzichten te genieten en om naar buffels te kijken. Ook de bochtige wegen zorgde ervoor dat we lang onderweg waren.

http://tweakers.net/ext/f/XME5BOIjaIttgs5SMSBCCTcs/full.jpg

Eenmaal aangekomen bij onze cabin - dat nog kleiner is dan de cabins van Buffalo Bill Cabin Village - zagen we de beroemde Old Faithful al liggen. We waren tegen 18.30 uur ingecheckt en een uur laten zijn we gaan eten. Dat eten bestond uit een stukje vis, twee bolletjes puree, bonen en saus. Daarbij had ik nog een salade gepakt, wat ik beter niet had kunnen doen: de salade was niet eens lekker, om maar van de kaas niet te spreken, wat een troep. Gelukkig was er een kraakheldere hemel. We hebben wat te drinken gepakt en ik nog een zakje M&M’s erbij en dan maar naar de sterren gekeken. Dat is toch wel heel anders dan in Nederland: zoveel sterren zie je in het kikkerlandje niet eens, laat staan de melkweg, die ik nu voor het eerst heb gezien.

http://tweakers.net/ext/f/eF5FH4ffKFWAB9CcoYRDHg47/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/EDkYL9avwpOuUwtescDxa9eS/full.jpg

Salt Lake City

De reis naar Jackson Hole sla ik over, want dat was voor mij niks anders dan een tussenstop van de trip van Yellowstone Park naar Salt Lake City. De tweede grote stad van de vakantie was erg gaaf, vooral het hotel. Sheraton Hotel zag er van binnen goed uit en het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. Voor ons doen was het heel erg warm in de stad. Twee blokken lopen en je zat downtown, waar we een lekkere pizza hebben gegeten en genoten hebben van een studentenavond. Ook zijn we een pianobar genaamd ‘Kewys on Main’ naar binnen geweest, waar twee pianisten suggesties en aanvragen van en voor het publiek speelden.

De dag later zijn we naar het observatorium van Salt Lake City geweest. Daar zagen we onder meer hoe een pendulum werkt en hoe ingenieus een grote lange knikkerbaan kan zijn. Het gaafste van het observatorium was echter het IMAX-theater: daar draaide verschillende films over het heelal, maar de beste film leek mij het verhaal over de bouw van het Internationaal Space Station. De film liet de geschiedenis zien, welke trainingen astronauten en kosmonauten moeten ondergaan en wat voor experimenten in het ruimtestation uitgevoerd worden.

Bryce Canyon

Bryce Canyon is toch wel een heel mooi park om te zien. Het is erg jammer dat we daar maar een paar uur waren, want we hebben in die paar uurtjes heel wat gezien, en dat smaakte naar meer. We zijn de canyons ingelopen en het was net alsof je in een groot pretpark loopt: ontzettend veel mooie rotsen en stenen. Ik beschouw het als de canyons die je in de tekenfilms van Road Runner ziet: grote stenen die gelukkig alleen in de tekenfilms keihard naar beneden vallen.

http://tweakers.net/ext/f/hKPUJSycXYg9VUKRv8qtLm0n/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/mOd49BnQByynbV7pYRcRkMey/full.jpg

Grand Canyon

Volgens de TomTom zijn we lang onderweg, mar achteraf gezien had die ongelijk: we waren namelijk in de middag al in de Grand Canyon aan het rijden. Grand Canyon is indrukwekkend om te zien. Niet zo mooi en gaaf als Bryce Canyon, maar om van bovenaf in diepe ravijnen en kloven te kijken, dat is geweldig om te zien. Als je niet goed oppast dan stap je snel verkeerd en val je letterlijk te pletter. Dat is dus wat ik doe: zo ver mogelijk aan de rand gaan staan en naar beneden kijken. Soms zie je een salamander lopen, maar op elke ’scenic area’ hebben zich wel twee of meer raven genesteld.

http://tweakers.net/ext/f/FSiUpECTytYC6QrajixT4Iiv/full.jpg

De volgende dag hadden we een helikoptervlucht geboekt. Als ontbijt hadden we weer een echt Amerikaans ontbijt: scrambled eggs met bacon en pancakes. Het was niet zo lekker als de ontbijt bij Hotel VQ in Denver, maar het was wel vullend genoeg. Wat mij opviel was dat er hier meer Nederlanders zitten dan in de plaatsen waar we tot nu toe zijn geweest. Ik hoorde zelfs een groep Limburgers voorbij komen. Na het ontbijt zijn we nog even het National Park ingereden om daar nog wat rond te hangen, want we wilden op tijd op het vliegveld zijn. Tegen de rondvlucht keek ik wel op. Niet omdat ik het niet leuk zou vinden om in een helikopter te vliegen en meer van Grand Canyon te zien, maar omdat ik snel misselijk wordt. En gelijk had ik: tijdens de geweldige en gave rondvlucht werd ik misselijk. Ergens was ik wel weer blij dat ik met beide voeten weer op de grond stond zodat die misselijkheid weg ging. De vlucht was echt het einde: we zijn eerst over de South Rim gevlogen en via de North Rim teruggevlogen. In het halfuur dat de vlucht duurde hebben we pieken van Grand Canyon gezien, zijn we in de canyons gedoken en veel bomen en gesteente gespot.

http://tweakers.net/ext/f/tQyFaJaeqsCUNk8jwUueBrFo/full.jpg

Na de vlucht hadden we honger en zijn we het steakhouse tegenover ons hotel gaan eten. Dat eten was nog slechter dan de barslechte McDonalds gisteren. De steak en de gepofte aardappel zijn op houtskool gebakken, en dat smaakte je ook. Het enige goeie aan dat restaurant was de salade. De rest was slecht. Ga hier nooit eten!

Las Vegas

What happens in Vegas stays in Vegas.

Death Valley & Mammoth Lakes

Dachten we dat Las Vegas al warm was; in Death Valley is het nog warmer! Las Vegas was overdag ongeveer 40 graden en ’s nachts koelde het tot 30 graden af. Death Valley kent veel hogere temperaturen. Volgens de thermometer van de auto was het in Death Valley 115 graden Fahrenheit, oftewel 46 graden Celsius. Daarbij moet ik wel vertellen dat het wel pas half elf ’s morgens was, dus de thermometer loopt in de middag nog hoger op. We zijn dus ‘maar’ 3 keer gestopt in Death Valley: 2 keer om foto’s te maken en 1 keer om van bestuurder te wisselen. Trouwens, de remmen van auto hebben het daar maar net uitgehouden: daar remmen betekende dat er iets krom ging trekken, en volgens ons waren dat de remschijven die oververhit raakten. Gelukkig zijn ze niet permanent krom getrokken. Op persoonlijke noot: de huurauto is stom, vooral als je met 50KM/h niet eens fatsoenlijk door een bocht kan gaan en letterlijk driftend de bocht om gaat. Dat rooie busje in Las Vegas had volgens mij wel de schrik van zijn leven :X

San Francisco

We zijn via een tolbrug San Francisco in moeten rijden, want een andere weg nemen gaat gewoonweg niet. De kosten van de tolbrug bedroeg 4 dollar, en dat is de normale prijs voor een tolbrug. We konden ook via de Golden Gate Bridge het centrum inrijden, maar dan moesten we 6 dollar betalen en heel wat omrijden. Achteraf gezien was dat misschien sneller: voor een stuk van 8 kilometer hebben we meer dan 2 uur in de file gestaan omdat we in de middagspits het centrum in moesten rijden.

Dit keer zitten we in het Marriott (ja, dubbel r en dubbel t) op 4th. Er zitten meerdere Marriott’s in het centrum van San Francisco, maar gelukkig hadden we de goeie te pakken – TomTom is daar gelukkig goed in. Tot nu toe bevalt de stad heel erg goed. Het is groot, druk en soms een geordende chaos, maar de stad ‘leeft’.

Vandaag hebben we Alcatraz bezocht en met een tourbus door de stad gereden. Met de boot waren we binnen 15 minuten bij Alcatraz aangemeerd en daar hebben we bijna 2 uur rondgekeken om te zien hoe de gevangenen en bewakers daar geleefd hebben. De busreis door het centrum was heel erg tof. Zo zijn we door de wijken Chinatown en Manilla gereden en hebben we op Twin Peaks de ranzigste hotdog ooit gegeten – maar ik heb wel een hotdog in Amerika gehad!

Volgende dag: 9.30 uur was het toen we voor de deur van een fietsverhuurder 3 blokken verderop stonden, maar wat we niet wisten was dat de toko pas om 10 uur zijn deuren zou openen. Na wat blokjes om gelopen (2 blokken!), stonden we om 10 uur in de winkel. Een paar minuten later waren we op weg naar de Golden Gate Bridge, want daar moesten we nog overheen. We zijn dan wel via een omweg naar de brug gefietst, maar het ging beduidend sneller dan te voet en al helemaal sneller dan een auto. We dachten ook dat we tol moesten betalen, maar voetgangers en fietsers hoeven helemaal geen tol te betalen: alleen auto’s moeten 6 doller betalen als ze naar downtown willen, terwijl als je van het centrum komt je geen tol hoeft te betalen – Golden Gate Bridge is dus een ‘1-way fare’.

We zijn dus de hele dag op de fiets door de stad gegaan en dat was echt een genot. Niet alleen ben je veel sneller op een fiets op een andere plek in de stad, maar ook heb je veel meer tijd om je heen te kijken en automobilisten kijken heel erg goed uit voor fietsers en voetgangers. Soms claxoneren de autobestuurders, maar dat was maar 2 keer het geval: voor de rest zijn we als een stelletje aso’s op de fiets door de stad gegaan. Heerlijk! :D

Jammer dat we straks weer weg gaan, maar dan probeer ik om te rijden en eerst langs de hoofdkantoren van Apple en Google te gaan: beide liggen niet zo ver van het centrum en ik ben nu toch in de buurt. Straks gaan we weer naar de film: eergisteren hebben we de nieuwe film van Quentin Tarantino gezien, Inglorious Basterds. Dat was een geweldige film over de Tweede Wereldoorlog! Veel humor, veel bloed en echt een film van Tarantino. Inglorious Bastards past mooi in het rijtje van Pulp Fiction en Reservoir Dogs; goeie muziek en een lange zit. De film die we vanavond gaan zien is District 9, een sciencefictionfilm van Peter Jackson, weetjewel, die kerel die ook Lord Of The Rings heeft verfilmd.

http://tweakers.net/ext/f/mSbzye2nwxpG80wkU5PgcyG6/full.jpg

Pismo Beach

Mijn dag stond vandaag in het teken om naar de hoofdkantoren van Apple en Google te gaan, en dat is ook nog goed gelukt! Googleplex, zoals het kantoor van Google heet, is erg groot en ligt direct langs de snelweg. Jammer dat het zo groot is dat je snel niet het goeie gebouw kan vinden. Wel heb ik de weg van Google gereden en zijn we bij een van de vele Google-borden gestopt om een foto te maken. De volgende stop was het kantoor van Apple, dat 15km verderop ligt. Ik wist dat naast de hoofdingang een kleine Apple-winkel ligt en daar heb ik daar dan ook eindelijk gevonden waar ik een lange tijd op zoek was: een grote mok met een groot oor om de mok vast te pakken. Stom toevallig dat het dan ook nog van Apple is! – nee, ik heb het niet gekocht omdat er een logo van Apple op staat. Verder heb ik daar ook nog een stoer vest gekocht.

Los Angeles

Los Angeles is een heel andere stad dan Las Vegas en San Francisco, terwijl die twee steden ook een wereld op zichzelf zijn. Het is hier chaotischer, minder sfeervol en groter dan in San Francisco. Als je in LA over straat loopt dan voel ik mij niet zo op mijn gemak als in SF. Ik weet niet hoe dat komt: misschien door de reputatie die LA heeft of dat San Francisco mij zo goed bevallen was dat je je daar veilig(er) voelde. Gelukkig wordt je op straat niet zo belaagd als in Las Vegas, want op de strip werd je door 3 soorten mensen belaagd: mensen die je kaartjes met telefoonnummers van hoerententen in de handen willen duwen, mensen die constant erg snel “ice cold bottled water one-dollar-one-dollar-one-dollar ice cold water one-dollar-one-dollar-one-dollar ice cold bottled water one-dollar-one-dollar-one-dollar cold water one-dollar-one-dollar!” riepen en dan had je nog de mensen die kaartjes voor nightclubs en shows verkocht. Strontvervelende mensen.

http://tweakers.net/ext/f/f7IYqyiT9AR8rjkd1XRpHUt9/full.jpg

Een winkelcentrum is weer kleiner: we zijn vandaag naar Beverly Center in Beverly Hills geweest en dat zou de grootste shopping mall zijn in Los Angeles, maar het winkelcentrum was veel kleiner dan het winkelcentrum die we in San Francisco hebben gezien, maar wel iets groter dan de shopping mall op de Strip in Las Vegas. Ik heb veel leuke t-shirts gezien, vooral bij Diesel, maar die t-shirts waren duurder dan de schoenen die ik in de mall heb gekocht...

Na het winkelen zijn we een stukje door Hollywood en Beverly Hills gereden. TomTom had de weg naar het wereldberoemde Hollywood Sign, maar verder dan tweederde van de weg ernaar toe mochten we niet gaan van de hekken. We zijn er dus in de buurt van gekomen! Morgen zouden we eigelijk fietsen willen huren, maar de conciërge van ons hotel gaf aan dat het verkeer hier het niet zo op fietsers heeft en bovendien wordt het morgen 32 graden (als het al niet warmer wordt, want vandaag is het 36 graden geworden!) en dat is niet echt weer om een flink stuk te fietsen - volgens Fabian hebben we in San Francisco rond de 50KM gefietst.

De dag erna hebben we de hele middag vertoefd op de filmsets van een aantal grote filmstudio’s. We hebben de taxi naar Sony Pictures Entertainment gepakt – wat een wazige cab drivers was dat zeg… – en in het gebouw van Sony even ontzweet, want de taxichauffeur vond het blijkbaar nodig om de arko (alle ramen kunnen open) te gebruiken in plaats van de airco. Een tour bracht ons langs de sets van de films The Green Hornet en Legions, de gebouwen waar films als Spider-Man, Angels & Demons en Cast Away en de tv-serie Till Death worden opgenomen. Verder hebben we ook echte props gezien, kleine spullen die door acteurs in de films zijn gebruikt. We hebben de geweren van Men In Black gezien, wat ingenieuze apparaten van The DaVinci Code en het protonpak van Ghostbusters mogen bekijken. Verder hebben we ook een zooi echte Oscars gezien. Jammer dat er geen foto’s gemaakt mochten worden van de sets, want het grootste deel van de tour ging door de lots van filmmaatschappijen, maar die waren closed sets en ‘no pictures!’. Wel hebben we op de nieuwe set van Jeopardy gestaan. Een dag per week worden achter elkaar 5 tot 6 afleveringen van ongeveer 20 minuten opgenomen en over enkele weken pas uitgezonden. De shows die deze week zijn opgenomen, worden tussen eind november en begin december uitgezonden.

Ow, een leukigheid voor de filmkenner: in ons hotel, Westin Bonaventure, zijn een paar films opgenomen, maar daar verteld Fabian wel meer over. Tegenover het hotel heb ik een ander bekend plein ontdekt: dat plein ziet er exact hetzelfde uit als de rode trappen waar de finale van het eerste seizoen van de serie Heroes werd opgenomen.

http://tweakers.net/ext/f/ARrXtT7J8IaGphGvPfXt9wIG/full.jpg

Hollywood is een wereld op zichzelf: het kroelt er van de toeristen en van de zogenoemde ‘impersonators’, mensen die zich verkleden en doen alsof ze Superman, Darth Vader, Samuel L. Jackson of Snoopy zijn. Dat zijn dan wel meteen de betere impersonators. De slechtste die er rondloopt is Bart Simpson. Hij heeft dan wel een skateboard, een blauwe broek en rood t-shirt aan, maar met alleen die kleren en een Bart-masker laat je toch nog je benen en armen bloot en dan moet je in mijn ogen niet als zwart gekleurde persoon in een dergelijk kostuum rondlopen. Goed, terug naar Hollywood. Want dacht je dat je af was van de mensen die je in Las Vegas lastig vallen met ijskoud water en telefoonnummers voor hoeren, lopen er genoeg mensen rond die je maar al te graag een tour willen verkopen zodat je de villa’s van de filmsterren kan zien. Het gaat zelfs zo ver dat bepaalde personen ons binnen 5 minuten welgeteld 4 keer dezelfde tour heeft aangeboden en het maar niet in de gaten heeft (of juist wel, dat zou pas een truuk zijn) dat hij ons al vaker heeft proberen iets aan te smeren.

Hollywood

De laatste dag in Los Angeles zijn we naar Hollywood geweest. Beverly Hills hadden we een dag eerder gezien en daar ook gewinkeld (ik heb erg vette nieuwe sportschoenen :D) , maar de huizen van celebrity’s niet bezocht omdat het ons niet interesseerde wat voor paleizen sommige mensen hebben. Bovendien is het nog maar de vraag of je iets van huis krijg te zien. De grootste straat van Hollywood is Sunset Bouelvard. Daar liggen alleen maar souvenirwinkels, smoke shops en tattoo’s, maar ook de bekende theaters als Chinese Theatre en Kodak Theatre. Ook lopen er veel ‘impersonators’ rond, zoals iemand die verdacht veel weghad van Samuel L. Jackson, maar ook mislukkers als Bart Simpson. Schrik niet als The Joker je opeens bij de keel pakt of dat Darth Vader met een Storm Trooper gaat vechten.

Ook zag ik dat daar Ripley’s Believe It Or Not was. Dat is odditorium waar culturele eigenaardigheden zijn te zien, zoals de langste mens die ooit heeft geleefd, een zeemeermin en een kit om vampieren te vermoorden. Een paar meter verderop lag het museum van het Guinness Book Of World Records en een wassenbeeldenmuseum, maar die twee zijn we niet meer in geweest omdat het na Ripley’s wel gezien hadden.

Hooters is trouwens een barslechte tent om te eten. De vrouwen zijn mooi om naar te kijken, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het eten bestaat alleen uit fastfood en is niet eens lekker. Fabian had 4 kleine hamburgers gepakt en ik een kipburger, maar de hamburger was volgens Fabian droog en de saus waar de kip in is gedoopt was goor, laat staan de friet die na 3 minuten al niet meer te eten waren.

Terug naar huis

Ondertussen is het woensdag en ben ik al sinds maandagmorgen thuis. Zo een vette en toffe en gave en sjieke vakantie zal ik niet snel meer maken. Het kost veel tijd alles goed te regelen, maar dan heb je wel bijna een maand lang een heftige tijd.

http://tweakers.net/ext/f/8Nv8a2BMFI2cHPRhWfo22AWr/full.jpg

Teaser vakantie USA

Door Robin op dinsdag 21 juli 2009 16:25 - Reacties (14)
Categorie: Privé, Views: 3.001

Tijd voor een teaser van mijn vakantie. Dit jaar heb ik en mijn beste vriend het groots en goed aangepakt. We gaan namelijk een rondreis maken door het westen van de USA. We landen in Denver en rijden zigzaggend naar Los Angeles. Ondertussen bezoeken we de Rocky Mountain, Yellowstone Park, Las Vegas, San Francisco en weet ik niet wat nog meer.

Om een idee te krijgen van hoe warm het daar zal worden, heb ik op de laptop van de steden waar we overnachten een temperatuurwidget neergezet. Dat ziet er best wel leuk uit:

http://tweakers.net/ext/f/P6fIgFcMvOkcRwncg4cHeUap/full.jpg

Vliegt een duif tegen het raam

Door Robin op zondag 1 maart 2009 20:53 - Reacties (17)
Categorie: Privé, Views: 6.161

Ken je de mop van de duif die tegen het raam vliegt? Nou, dat is toch wel een flinke klap en heel wat rotzooi om op te ruimen. En dan moet je ook nog eens oppassen voor een valk en een groep kraaien, die allemaal azen op het kadaver van de duif.

Myrthe heeft een schone luier om en ligt al enige tijd in de box te slapen. Ik zit beneden achter de laptop aan een schoolopdracht te werken en mams kijkt naar de televisie, totdat opeens een loeiharde knal de rust verstoord. Mijn moeder springt van schrik op, ik maak met een pen een flinke veeg op het papier, de hond begint als een bezetene te blaffen en Myrthe, die niet eens wakker is geworden van al dat geknal tijdens oud en nieuw, schrikt wakker en begint te huilen. Ze is zo van slag dat ze pas na vijf minuten troosten een beetje van de schrik is bekomen. Maar waar komt die knal toch vandaan?

Die oorverdovende knal klinkt ergens bekend in de oren want het lijkt op een geluid die we dagelijks horen, maar dan niet zo hard dat we daarvan schrikken. Hier in huis loopt, springt, rent en speelt een Jack Russel. Hij rent geregeld in een speelse bui tegen de schuifdeur aan of gooit een speeltje door de kamer dat tegen de schuifdeur vliegt. Dus wat gaan we doen? Juist, kijken wat er nou tegen die deur is gekomen en het eerst dat opvalt is bloed dat op de trappen ligt. Vervolgens zien we een valk op de muur staan en hebben zich een groep kraaien verzameld. Als we dan eindelijk zien waarom die vogels zich verzameld hebben, staat de hond als een bezetene voor de schuifdeur om naar buiten te willen om de vogels weg te jagen.

Maar wat blijkt, er ligt een duif in de achtertuin. Een duif die helemaal aan diggelen is, gezien het bloed en de ingewanden die naast de duif liggen. De valk aast op het kadaver, de kraaien willen het hebben en de hond wil de duif mee naar binnen nemen. Voordat we het in de gaten hebben, wordt het kadaver van de duif door de vogels meegenomen en wordt er in de tuin van de buren stevig gevochten wie de duif mee naar huis mag nemen. Eenmaal dat tafereel gezien te hebben, draaien we ons om en verbaast de duif ons voor een tweede keer. Die duif is namelijk tegen het raam van de schuifdeur gevlogen en heeft daardoor een leuke impressie achtergelaten. Schijnbaar heeft er iets achter de duif aangezeten en is de duif op volle snelheid tegen het raam gevlogen, wat de harde klap verklaard.

Het raam heeft de duif overigens overleefd :P

http://tweakers.net/ext/f/ikSszYQH33sELIJPnDifrZ0w/full.jpg

Slechte bezorgservice van Ikea

Door Robin op dinsdag 10 juni 2008 13:31 - Reacties (14)
Categorie: Privé, Views: 8.639

Ik heb het gehad over de nieuwe keukens die we thuis plaatsen. Twee keukens zijn het: een keuken die in de aanbouw wordt geplaatst en een tweede die de oude keuken vervangt. Het plaatsen is lekker opgeschoten, want beide keukens zijn geplaatst, op het werkblad na dan.

Toen we in de derde week van mei het werkblad uit de folie hadden gehaald, zagen we dat ook het werkblad beschadigd was. Van Ikea kregen we te horen dat er een nieuw werkblad geleverd zou worden, maar het wel enige tot de tweede week van juni kon duren voordat het blad geleverd kon worden. Maatwerk duurt altijd iets langer, dus ook in ons geval.

In de tussentijd zijn we begonnen met het vervangen van de oude keuken. We hadden gedacht dat we het huidige werkblad konden hergebruiken, maar de klussers die de oude keuken hadden geplaatst, hebben het werkblad op een wazige manier in het stucwerk verwerkt. Dus het werkblad werd kapot gezaagd en een nieuw werkblad werd bij Ikea besteld, eenzelfde zoals in de keuken van de aanbouw. Ook dat blad moest op maat gemaakt worden, dus dat hield in dat we beide bladen (gelukkig) rond dezelfde tijd kregen.

Vanmorgen stonden de bezorgers van Ikea aan de deur en ze hebben twee werkbladen en een achterwand geleverd. De bezorgers zijn vertrokken en vervolgens de bladen uit de verpakking gehaald. En wat blijkt: beide werkbladen zijn ook beschadigd. Nu kunnen we dus weer een paar weken wachten op nieuwe bladen, terwijl we ondertussen al meer dan een maand niet verder kunnen werken omdat we telkens moeten wachten op onbeschadigde onderdelen.

Dit gaat weer drie tot zes weken duren voordat de keuken af is.

http://tweakers.net/ext/f/nUqvd33KmMj2zIbJ8ksZRIYq/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/ldgikn19BJNkMHSFUyiTbncx/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/tpp24OVASQx2APwSY1kb6pbr/full.jpg