Welkom Tweekers

Door Robin op zaterdag 12 juni 2010 13:41 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers.net, Views: 3.573

Onderstaande foto kwam ik tegen in mijn fotoarchief: gemaakt op de tweede MoaM (een bad-ass crewmeeting) toen we een weekend in Center Parcs Zandvoort zaten en op weg waren naar het strand voor de spellenmiddag. Heerlijk hoe sommige mensen Tweakers weten te spellen :P

http://tweakers.net/ext/f/uaefWSrHGN8jybboEe5HsARf/full.jpg


Genig om te weten is dat het toenmalige redactieteam de hoofdprijs had gewonnen: de felbegeerde Groene Krokodil *O*

http://tweakers.net/ext/f/67224/full.jpg

Spammers die "Juristen en licenciaten in de Internationale Politiek" zijn

Door Robin op maandag 5 april 2010 01:50 - Reacties (50)
CategorieŽn: Humor, Tweakers.net, Views: 6.771

Al enige tijd krijgt de crew van Tweakers.net alsmaar hetzelfde mailtje binnen. Een Belgisch persoon, die overigens beweert ingenieur en licentiaat te zijn, vindt het namelijk nodig om ons elke week te wijzen op een "website nuttig om gezond,fit en slank te blijven". Nou, dat ziet uit als spam. Dat ruikt naar spam. Dat is spam. Helemaal als het van Hotmail- en AIM-mailadressen afkomt:
quote: spammert
Geachte, ik heb twee apothekers in mijn familie , en zij vinden mijn hieronderstaande website nuttig om gezond,fit en slank te blijven. (ook interessant voor apotheek-bezoekers-en -klanten ? + sportieven )
Zoudt U deze site ook eens willen bekijken a.U.b. Dank U .

[censuur] ( = krijg een platte buik


maar ook met een groot aantal andere gezondheids -tips )

P.Acke / Ingenieur en licenciaat .

P.S. Iets geheel anders voor kunstliefhebbers: U kunt 4000 schilderijen bekijken van een groot aantal meesters vanaf het jaar 1400 tot vandaag : [censuur]
Geniet U van mooie grafiek en kleuren !
Een aantal crewleden (waaronder ik) hebben dan ook ieder een mail teruggestuurd. Zonder verdere bijbedoeling dan alleen maar op een nette manier te vragen om te stoppen met het versturen van dergelijke e-mails. De algemene strekking van mails die wij naar de spammer hebben verzonden, was kort en krachtig:
quote: Ik
Wil je zo vriendelijk zijn en stoppen met het versturen van onderstaande mail? Dat je een keer dat mailtje verstuurd, ok, maar doe het niet elke week. Dat is zeer hinderlijk.
Uiteraard verwacht je niet dat er nog een antwoord op komt, maar voordat we het wisten kregen we een dag later repliek van de Belg. Blijkbaar heeft hij een standaard antwoord getikt dat hij gebruikt om mensen snel een antwoord te kunnen geven op zijn mailgedrag, want iedereen binnen de T.net-crew die hem gevraagd heeft om te stoppen met het versturen van zijn spam, heeft de volgende reactie teruggekregen:
quote: spammert
Geachte Mijnheer Robin, dank U voor Uw reactie . We hebben U gevonden op het web door een scanning naar personen die geÔnteresseerd zijn in Gezondheid en Kunst ,een categorie waar U dus blijkt toe te behoren .U werd dus niet gevonden uit een lijst of een bestand met email-adressen,hier bestaat niets in die aard.Indien U het bericht nogmaals zoudt ontvangen , dan is dat te wijten aan de verzendingsdienst die geen adressen van gevonden en verstuurde emails bijhoudt. In dat geval kunt U het bericht in de prullemand van Uw PC deponeren , of het filter van Uw PC inschakelen ,zodat U het niet meer ziet . In dat geval ons excuus voor het ongemak .We wensen U een gezond 2010 .
Natuurlijk laten wij het daar niet bij zitten en bereiden crewleden een dreigender mail en wijzen we hem erop dat hij spamt en dat we hem bij de juiste instanties zullen aangeven als spammer - en ondertussen krijg ik 17 minuten na het ontvangen van zijn eerste repliek exact hetzelfde spammailtje binnen. Of ik zijn site niet eens zou willen bekijken omdat twee apothekers in zijn familie die website nuttig vinden... Daar heb ik maar ťťn woord voor: opbokken.

Alweer klim ik in de pen om nog maar een reactie te schrijven:
quote: Ik
Dan ben ik benieuwd waar u dan mijn e-mailadres zou moeten hebben gevonden? Mijn adres laat ik niet rondslingeren en ik ben totaal niet geÔnteresseerd in gezondheid en kunst.

Eerlijk gezegd moeten jullie juist zorgen voor een correcte afhandeling van de door julllie verstuurde e-mailberichten. Bovendien vind ik het erg laf om achteraf te gaan claimen dat ik berichten van jullie moet filteren, terwijl jullie wekelijks dezelfde e-mail naar dezelfde adressen verstuurd. Met andere woorden, jullie maken jullie schuldig aan spam - en dat staat helemaal los dat ik een of andere filter zou moeten instellen. Dat is geen vrijbrief om spammail te versturen.

Bij deze nogmaals het verzoek om alle e-mailadressen van Tweakers.net (dus alle @tweakers.net-adressen) uit jullie databank te halen zodat wij geen hinder meer ondervinden van jullie e-mails. Zojuist heb ik namelijk alweer exact hetzelfde bericht van jullie gekregen.
De reactie die ik terugkrijg is toch wel een van de allervermakelijkste die ik heb gezien. Ik heb sterk de neiging om die reactie uit te printen en boven mijn bed te hangen, zodat ik elke dag met een big smile op kan staan:
quote: spammert
Geachte , dank U voor Uw reactie .Hier heeft nooit een databank bestaan zoals we reeds vermeld hebben , dus we kunnen u niet verwijderen uit iets wat niet bestaat. Het volstaat het filter van uw PC in te schakelen om ons niet meer te zien . In plaats van over ' laf ', etc, onze en Uw tijd te verkwanselen, ,duurt het inschakelen van Uw PC filter 1 sekonde met een klik van de muis , en als U dat zelf niet kunt ,vraagt U het aUb aan familieleden of medewerkers op Uw job. Het initiatief ligt dus bij uzelf .Wij zijn een ouderenvereniging ,die U twee url's stuurde zonder enig commercieel of financieel doel ,dat kan dus nooit spam zijn , zelfs wanneer U het bericht meerdere malen zoudt ontvangen hebben, hetgeen niet de bedoeling was en waar we zelf verveeld mee zitten .Het is evenmin reclame voor niets of niemand .En wij zijn Juristen en licenciaten in de Internationale Politiek ,die reeds lang onderzocht hebben , dat hetgeen we versturen bevorderlijk is voor de Volksgezondheid.
Met beleefde groet ./W.P. Acke
P.S. dit is de laatste keer dat we U antwoorden , er werd U genoeg uitleg gegeven , en uw mening over "spammail" mag ophouden. We schakelen nu ons PC filter in op uw mail , zodat we geen enkel bericht meer van u zien , want het is genoeg geweest / Goodbye
In reacties die collega's hebben gekregen gaat het zelfs nog verder:
quote: spammert
we weten niet wat "tweakers" eigenlijk is , en het interesseert ons ook niet. Maar enkel debielen laten het zo ver komen , om niet na tweemaal de ontvangst van een zelfde bericht , het PC-filter daarop in te schakelen . Als u dat zelf niet kunt , of uw tweakers-leden ook niet, vraag dan aan medewerkers of familieleden , hoe men dat doet . Wij passen het nu direct op u toe , want wij kunnen dat wel
en
quote: spammert
We ergeren ons blauw aan TV uitzendingen zoals van Pauw en Witteman , waar men dagelijks hoort en ziet : u of jij wil ,kan ,mag , zou , was .... dat zijn van de eerste tot de laatste eerste personen van een vervoeging die nooit als derde persoon kunnen gebruikt worden . Het moet zijn u of jij wilt , kunt , moogt , zoudt , waart [...] en het ergste is dat sommige Vlamingen en TV-zenders ook in die trant beginnen te zeveren door nabootsing van de hollanders -vreselijk.
en
quote: spammert
En tenslotte nog iets over uw typische hollandse houding , die er in bestaat hoe dan ook anderen te schaden . In 1943 lagen we aangemeerd aan de kade in NL . De hollanders vanop de kade riepen : "schipper doe dat belgische vlaggetje maar weg , want belgiŽ bestaat niet meer " . Zo bent u ook weer nu bezig , persť gelijk willen krijgen als het er maar om gaat anderen kapot te maken . Dat is hollandse stijl , wij vragen dat u daarmee stopt en schakelen op u ons pc-filter in , zodat we u nooit meer zien , een gebaar waartoe u niet in staat schijnt te zijn.
Liever doorzeveren om anderen toch maar te kunnen torpederen . En we versturen helemaal geen spam , u hebt er niets van begrepen ,maar 278000 anderen wel , die ons allen dankten .
:') _O-

Ziggo Live Televisie Player in de Meuktracker

Door Robin op maandag 20 april 2009 21:53 - Reacties (11)
CategorieŽn: Tech, Tweakers.net, Views: 18.603

Zo net viel mij iets heel aparts op aan een meukposting. Het artikel Ziggo Live Televisie Player 1.0.7 is op dit moment 63.446 keer bekeken. Voor een meukpost is dat relatief veel, heel erg veel als je het mij vraagt. Het hoe en het waarom een artikel als dat nou zoveel views oplevert, geen idee, maar misschien komt het wel door de eenvoud van het programma. Het enige wat Ziggo Live Televisie Player is, is een schil om Windows Media Player heen. In die schil zit dat een menu met daarin links verstopt naar de televisiezenders die via een Ziggo-internetaansluiting online te bekijken zijn. Niet echt iets bijzonders zou je zeggen, maar - zoals gezegd - de views laten toch wat anders zien.

Ziggo streamt op dit moment 'maar' 18 zenders. Dat is niet echt een beduidend aantal, maar de grootste publieke en commerciŽle zenders zijn wel online te bekijken. Een televisieabonnement heb je eigenlijk niet meer nodig dan, maar de kwaliteit van de stream laat wel te wensen over. Een kwaliteit van 1,2Mbit/s is naar hedendaagse standaarden niet echt hoog, maar ook de gebruikers van het goedkoopste internetabonnement van Ziggo (Z1, 2Mbit/s downloadsnelheid) moeten schijnbaar ook in staat zijn om online naar een tv-zender te kijken en zonder al te veel haperingen kunnen internetten.

Ondertussen is de website van Ziggo Live Televisie Player weer uit de lucht. Het programma is niet meer te downloaden, maar gelukkig heb ik het wel nog op mijn pc staan. Regelmatig heb ik het programma gebruikt, maar de beperkte mogelijkheden van Windows Media Player is mij een doorn in het oog. Gelukkig is er daar een beter programma voor, namelijk VLC Media Player. Meer opties en stukken beter voor het afspelen van (streaming) video. Ik heb Ziggo Live Televisie Player op de fileserver van Tweakers.net gezet, dus wie het prorgamma wil gebruiken kan het dus nog downloaden - de meukpost is ook al reeds voorzien van de nieuwe downloadlocatie btw.

De Tweaker HenkEisjedies is zo vriendelijk geweest om alle beschikbare televisiezenders op een rijtje te zetten en Tweaker xippie heeft die lijst nog eens gesorteerd. Doe er je voordeel mee :P

mms://83.80.17.52/casema wmstream-12 - Nederland 1
mms://83.80.17.52/casema wmstream-13 - Nederland 2
mms://83.80.17.52/casema wmstream-14 - Nederland 3

mms://83.80.17.52/casema wmstream-02 - SBS 6
mms://83.80.17.52/casema wmstream-04 - Veronica / Jetix
mms://83.80.17.52/casema wmstream-07 - RTL 8
mms://83.80.17.52/casema wmstream-01 - Net 5

mms://83.80.17.52/casema wmstream-09 - BRT1
mms://83.80.17.52/casema wmstream-10 - BRT2

mms://83.80.17.52/casema wmstream-15 - Nickelodeon / Comedy Central

mms://83.80.17.52/casema wmstream-06 - Discovery
mms://83.80.17.52/casema wmstream-05 - Animal Planet
mms://83.80.17.52/casema wmstream-16 - Travel Channel

mms://83.80.17.52/casema wmstream-03 - TMF
mms://83.80.17.52/casema wmstream-08 - MTV
mms://83.80.17.52/casema wmstream-11 - TV Oranje

mms://83.80.17.52/casema wmstream-17 - Etalagekanaal

Minijaarstatistieken Meuktracker

Door Robin op vrijdag 2 januari 2009 23:12 - Reacties (8)
Categorie: Tweakers.net, Views: 4.781

We zitten nu al een geruim aantal uur in 2009 en het is zowat tijd om statistieken te geven over de Meuktracker. Ik ga geen statistieken geven over het nieuws en reviews, want die zullen op een ander tijdstip op de frontpage verschijnen - en bovendien zit ik al de hele avond als een gek te typen omdat ik een mooi getal wil pulsen voor Whatpulse, maar dat is een ander verhaal :+ Een greep uit algemene stats heeft Femme in deze .Plan gegeven.

Om te beginnen de 5 meukposts die in 2008 de meeste views hebben gedaan:
  1. Microsoft Windows XP Service Pack 3 67.924
  2. Winpatrol 12.0.2007 64.447
  3. Microsoft Windows Vista Service Pack 1 RC NL 51.659
  4. AVG Anti-Virus Free Edition 8.0 51.487
  5. Microsoft Windows XP Service Pack 3 RC 51.468
Vervolgens de 5 meukposts waarop het meest gereageerd is:
  1. Mozilla Firefox 3.0 final 150
  2. Microsoft Windows Vista Service Pack 1 NL 149
  3. Microsoft Windows XP Service Pack 3 114
  4. Nvidia Geforce 177.83 whql 96
  5. ATI Catalyst 8.12 89

Achter de schermen bij CCTV

Door Robin op woensdag 3 december 2008 22:40 - Reacties (5)
CategorieŽn: Lanparty, Tweakers.net, Views: 4.811

Wie kent CCTV nou niet? Weet je wel, die gave filmverslagen van lanparty's die ik geregeld heb gebruikt in de verslagen van Campzone en Dreamhack. Een kijkje achter de schermen heeft CCTV nooit gegeven - en dat is maar goed ook. Het maken van ťťn aflevering vergt heel wat tijd. Niet alleen is er een behoorlijke hoeveelheid film nodig, maar ook de nodige tijd om de aflevering te editten en te renderen. Natuurlijk zeg ik er niet bij dat er soms ook de nodige alchohol nodig is om dergelijke ideeŽn op te doen :P

Wie echter eens wil zien wie er allemaal meehelpt bij het maken van een aflevering en wat er allemaal bij komt kijken, heeft CCTV een fotoalbum gemaakt dat laat zien hoe een aflevering tot stand komt. Het is in CCTV-stylee gemaakt.

CCTV Photo Gallery