Spammers die "Juristen en licenciaten in de Internationale Politiek" zijn

Door Robin op maandag 5 april 2010 01:50 - Reacties (50)
CategorieŽn: Humor, Tweakers.net, Views: 6.771

Al enige tijd krijgt de crew van Tweakers.net alsmaar hetzelfde mailtje binnen. Een Belgisch persoon, die overigens beweert ingenieur en licentiaat te zijn, vindt het namelijk nodig om ons elke week te wijzen op een "website nuttig om gezond,fit en slank te blijven". Nou, dat ziet uit als spam. Dat ruikt naar spam. Dat is spam. Helemaal als het van Hotmail- en AIM-mailadressen afkomt:
quote: spammert
Geachte, ik heb twee apothekers in mijn familie , en zij vinden mijn hieronderstaande website nuttig om gezond,fit en slank te blijven. (ook interessant voor apotheek-bezoekers-en -klanten ? + sportieven )
Zoudt U deze site ook eens willen bekijken a.U.b. Dank U .

[censuur] ( = krijg een platte buik


maar ook met een groot aantal andere gezondheids -tips )

P.Acke / Ingenieur en licenciaat .

P.S. Iets geheel anders voor kunstliefhebbers: U kunt 4000 schilderijen bekijken van een groot aantal meesters vanaf het jaar 1400 tot vandaag : [censuur]
Geniet U van mooie grafiek en kleuren !
Een aantal crewleden (waaronder ik) hebben dan ook ieder een mail teruggestuurd. Zonder verdere bijbedoeling dan alleen maar op een nette manier te vragen om te stoppen met het versturen van dergelijke e-mails. De algemene strekking van mails die wij naar de spammer hebben verzonden, was kort en krachtig:
quote: Ik
Wil je zo vriendelijk zijn en stoppen met het versturen van onderstaande mail? Dat je een keer dat mailtje verstuurd, ok, maar doe het niet elke week. Dat is zeer hinderlijk.
Uiteraard verwacht je niet dat er nog een antwoord op komt, maar voordat we het wisten kregen we een dag later repliek van de Belg. Blijkbaar heeft hij een standaard antwoord getikt dat hij gebruikt om mensen snel een antwoord te kunnen geven op zijn mailgedrag, want iedereen binnen de T.net-crew die hem gevraagd heeft om te stoppen met het versturen van zijn spam, heeft de volgende reactie teruggekregen:
quote: spammert
Geachte Mijnheer Robin, dank U voor Uw reactie . We hebben U gevonden op het web door een scanning naar personen die geÔnteresseerd zijn in Gezondheid en Kunst ,een categorie waar U dus blijkt toe te behoren .U werd dus niet gevonden uit een lijst of een bestand met email-adressen,hier bestaat niets in die aard.Indien U het bericht nogmaals zoudt ontvangen , dan is dat te wijten aan de verzendingsdienst die geen adressen van gevonden en verstuurde emails bijhoudt. In dat geval kunt U het bericht in de prullemand van Uw PC deponeren , of het filter van Uw PC inschakelen ,zodat U het niet meer ziet . In dat geval ons excuus voor het ongemak .We wensen U een gezond 2010 .
Natuurlijk laten wij het daar niet bij zitten en bereiden crewleden een dreigender mail en wijzen we hem erop dat hij spamt en dat we hem bij de juiste instanties zullen aangeven als spammer - en ondertussen krijg ik 17 minuten na het ontvangen van zijn eerste repliek exact hetzelfde spammailtje binnen. Of ik zijn site niet eens zou willen bekijken omdat twee apothekers in zijn familie die website nuttig vinden... Daar heb ik maar ťťn woord voor: opbokken.

Alweer klim ik in de pen om nog maar een reactie te schrijven:
quote: Ik
Dan ben ik benieuwd waar u dan mijn e-mailadres zou moeten hebben gevonden? Mijn adres laat ik niet rondslingeren en ik ben totaal niet geÔnteresseerd in gezondheid en kunst.

Eerlijk gezegd moeten jullie juist zorgen voor een correcte afhandeling van de door julllie verstuurde e-mailberichten. Bovendien vind ik het erg laf om achteraf te gaan claimen dat ik berichten van jullie moet filteren, terwijl jullie wekelijks dezelfde e-mail naar dezelfde adressen verstuurd. Met andere woorden, jullie maken jullie schuldig aan spam - en dat staat helemaal los dat ik een of andere filter zou moeten instellen. Dat is geen vrijbrief om spammail te versturen.

Bij deze nogmaals het verzoek om alle e-mailadressen van Tweakers.net (dus alle @tweakers.net-adressen) uit jullie databank te halen zodat wij geen hinder meer ondervinden van jullie e-mails. Zojuist heb ik namelijk alweer exact hetzelfde bericht van jullie gekregen.
De reactie die ik terugkrijg is toch wel een van de allervermakelijkste die ik heb gezien. Ik heb sterk de neiging om die reactie uit te printen en boven mijn bed te hangen, zodat ik elke dag met een big smile op kan staan:
quote: spammert
Geachte , dank U voor Uw reactie .Hier heeft nooit een databank bestaan zoals we reeds vermeld hebben , dus we kunnen u niet verwijderen uit iets wat niet bestaat. Het volstaat het filter van uw PC in te schakelen om ons niet meer te zien . In plaats van over ' laf ', etc, onze en Uw tijd te verkwanselen, ,duurt het inschakelen van Uw PC filter 1 sekonde met een klik van de muis , en als U dat zelf niet kunt ,vraagt U het aUb aan familieleden of medewerkers op Uw job. Het initiatief ligt dus bij uzelf .Wij zijn een ouderenvereniging ,die U twee url's stuurde zonder enig commercieel of financieel doel ,dat kan dus nooit spam zijn , zelfs wanneer U het bericht meerdere malen zoudt ontvangen hebben, hetgeen niet de bedoeling was en waar we zelf verveeld mee zitten .Het is evenmin reclame voor niets of niemand .En wij zijn Juristen en licenciaten in de Internationale Politiek ,die reeds lang onderzocht hebben , dat hetgeen we versturen bevorderlijk is voor de Volksgezondheid.
Met beleefde groet ./W.P. Acke
P.S. dit is de laatste keer dat we U antwoorden , er werd U genoeg uitleg gegeven , en uw mening over "spammail" mag ophouden. We schakelen nu ons PC filter in op uw mail , zodat we geen enkel bericht meer van u zien , want het is genoeg geweest / Goodbye
In reacties die collega's hebben gekregen gaat het zelfs nog verder:
quote: spammert
we weten niet wat "tweakers" eigenlijk is , en het interesseert ons ook niet. Maar enkel debielen laten het zo ver komen , om niet na tweemaal de ontvangst van een zelfde bericht , het PC-filter daarop in te schakelen . Als u dat zelf niet kunt , of uw tweakers-leden ook niet, vraag dan aan medewerkers of familieleden , hoe men dat doet . Wij passen het nu direct op u toe , want wij kunnen dat wel
en
quote: spammert
We ergeren ons blauw aan TV uitzendingen zoals van Pauw en Witteman , waar men dagelijks hoort en ziet : u of jij wil ,kan ,mag , zou , was .... dat zijn van de eerste tot de laatste eerste personen van een vervoeging die nooit als derde persoon kunnen gebruikt worden . Het moet zijn u of jij wilt , kunt , moogt , zoudt , waart [...] en het ergste is dat sommige Vlamingen en TV-zenders ook in die trant beginnen te zeveren door nabootsing van de hollanders -vreselijk.
en
quote: spammert
En tenslotte nog iets over uw typische hollandse houding , die er in bestaat hoe dan ook anderen te schaden . In 1943 lagen we aangemeerd aan de kade in NL . De hollanders vanop de kade riepen : "schipper doe dat belgische vlaggetje maar weg , want belgiŽ bestaat niet meer " . Zo bent u ook weer nu bezig , persť gelijk willen krijgen als het er maar om gaat anderen kapot te maken . Dat is hollandse stijl , wij vragen dat u daarmee stopt en schakelen op u ons pc-filter in , zodat we u nooit meer zien , een gebaar waartoe u niet in staat schijnt te zijn.
Liever doorzeveren om anderen toch maar te kunnen torpederen . En we versturen helemaal geen spam , u hebt er niets van begrepen ,maar 278000 anderen wel , die ons allen dankten .
:') _O-

Volgende: Nieuwe auto 04-'10 Nieuwe auto
Volgende: Piracy Point 03-'10 Piracy Point

Reacties


Door Tweakers user mcdronkz, maandag 5 april 2010 01:58

Geweldige post! :D

Door Tweakers user kokx, maandag 5 april 2010 01:59

En we versturen helemaal geen spam , u hebt er niets van begrepen ,maar 278000 anderen wel , die ons allen dankten .
Ik zou toch wel eens willen weten hoe ze op dat aantal komen zonder database.

Door Tweakers user Cino, maandag 5 april 2010 02:09

Dit is dan wel een hele slechte spammer _/-\o_

Door Tweakers user we_are_borg, maandag 5 april 2010 02:22

Misschien een bounce instellen voor dat domein zodat ze gewoon alles terug krijgen.

Door Tweakers user Lighteye, maandag 5 april 2010 03:24

Haha echt zo'n reactie van die gasten die zeggen dat ze "pionier" zijn wat betreft het internet/pc gebeuren en het wel even weten en vooral het verleden aanhalen :P

Door Tweakers user Puch-Maxi, maandag 5 april 2010 03:33

Ahh daar is Willy weer :P
Hij schijnt zendamateur te zijn, er zijn meer klachten over hem.

Door Tweakers user Swelson, maandag 5 april 2010 09:12

Whaha, wat een flapdrol :d

Door Tweakers user Gropah, maandag 5 april 2010 09:57

Je bent wel lekker bezig als je spam stuurt, maar niet weet wat tweakers.net is.

Hij heeft opzich wel een punt dat het in 1 klik is gebeurd, maar het gaat om het principe dat hij meerdere mensen valt met dezelfde mail.... gewoon aangeven die handel :)

Door Tweakers user Wouter.S, maandag 5 april 2010 10:09

Ik ging van :) naar :*) dan meer :? en uiteindelijk |:( 8)7

Kortom deze blogpost _/-\o_

Door Tweakers user Sorbo, maandag 5 april 2010 10:47

P.W. Acke (Of Willy) = Meester!

Prachtige post trouwens :)

Door Tweakers user Voxyn, maandag 5 april 2010 12:17

Misschien is het tijd voor een GoT anti-spam knokploeg :P?

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 5 april 2010 12:49

Wist je dat het in BelgiŽ bij wet verboden is om spam te versturen?

Spam kan enkel via opt-in of naar rechtspersonen (e-mail adressen die beginnen met info@ bijvoorbeeld). In spam moet ook duidelijk staan dat het om reclame gaat, moet men verplicht zijn eigen contactgegevens achterlaten en als een ontvanger toch aangeeft geen verdere mails te ontvangen dan moet men zich hier ook aan houden.

Zie ook http://www.schrijf.be/copywriting_tips_spam_wetgeving.htm

Gewoon een mail sturen met de melding dat hij de belgische wetgeving (wet van 11 maart 2003 en KB van 4 april 2003) overtreed en dat bij een volgende overtreding een advocaat zal worden ingeschakeld.

Door Tweakers user AlexV, maandag 5 april 2010 13:18

Wat dacht je van een universele GoT ploeg? Handiger dan al die losse ploegjes :+

Door Tweakers user Xaero, maandag 5 april 2010 16:17

Wel jammer dat je geen URL's plaatst. DDoS'en die hap! :o :+

Door Tweakers user NMe, maandag 5 april 2010 16:20

Wist je dat het in BelgiŽ bij wet verboden is om spam te versturen?

[...]

Gewoon een mail sturen met de melding dat hij de belgische wetgeving (wet van 11 maart 2003 en KB van 4 april 2003) overtreed en dat bij een volgende overtreding een advocaat zal worden ingeschakeld.
Dat zou ik doen, ware het niet dat ik dat al gedaan heb. :P
Geachte Mijnheer, dank U voor de opmerkingen . Ik heb eens op je Link geklikt en heb daar reclame gevonden voor mijn twee sites + een groot aantal sites die onze url's overgenomen hebben en ze eveneens aan hun kijkers en lezers aanbieden . Wat dat betreft , zie ik niets als positiefs . Door goed te zoeken zal men wel een of andere negatieve opmerking vinden , dat is onvermijdelijk : als men een initiatief neemt , ontmoet men altijd tegenstanders , dat is het leven .
Tot nu toe hebben 274000 personen ons dankbrieven en felicitaties gestuurd , we hebben ze allen gesaved op de harde schijf . Wat Uw probleem betreft , begrijp ik niet , dat Uw filter niet werkt.Dat zou bijvoorbeeld bij Google mail niet waar zijn , en U kunt Google volledig gratis installeren .Probeert U bij Uw browser nog eens , de een of andere lijn bovenaan aan te klikken (ik ga niet kijken naar home.nl , daar is geen tijd voor , bedenk dat we hier nog wel wat andere aktiviteiten hebben) en daar een zeer hard werkend filter in te schakelen . Bij hotmail.com bijvoorbeeld werkt dat prima , en bij Uw browser moet dat toch ook mogelijk zijn. Ik betreur nochtans , dat sommige personen , zoals Uzelf ,nog steeds zitten te werken met waardeloze browsers , want dat is natuurlijk ook de fout die U begaat door te kiezen voor home.nl , met Yahoo bijvoorbeeld zou dat ook vlot gaan . Gaat U aUb
over naar een andere browser , bijvoorbeeld Google : na drie minuten is alles wat nu op home.nl staat , alles wat U ontvangen en verstuurd heeft , overgezet naar Google .Waarom blijven prutsen zoals U nu bezig bent , en dan kunt U effectief onze mail uitsluiten .
Met vriendelijke groet uit Antwerpen ./ W.A.
P.S. U beledigt ons met "spam-wetgeving". Wij versturen geen spam en zijn geen spammers , zelfs als u het bericht meerdere malen ontvangen heeft ;u zult ons nergens in een spamlijst vinden.
Emphasis mine. :P
Misschien een bounce instellen voor dat domein zodat ze gewoon alles terug krijgen.
Een bounce op hotmail.com en aim.com? Da's commerciŽle zelfmoord. ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 5 april 2010 16:21]


Door Tweakers user Roytoch, maandag 5 april 2010 17:05

Oeehhh daar zou je toch met alle plezier even langsrijden? Wat een vreselijk irritante vent lijkt me dat. Vooral dat ie al notorious is, en dan ook nog roepen dat ie geen spammer is...

Door Tweakers user Apache, maandag 5 april 2010 17:06

Wat een weirdo's :P

Als jullie willen ga ik wel wegens jullie klacht indienen bij de Belgische politie, heb hier en daar nog wel connecties bij hun, zoiets is gewoon belachelijk, en hopelijk stopt die persoon der dan al snel mee.

Door Tweakers user grandslam, maandag 5 april 2010 17:23

waarom hem niet gewoon een koekje van eigen deeg geven?

Door Tweakers user dusty, maandag 5 april 2010 17:44

Waarom geen koekje van eigen deeg? Omdat wij (tweakers.net) geen spammers zijn?

Moet ik er wel bij zeggen dat ik dus een van de weinige crew leden ben die geen e-mail van deze gek heeft gekregen.. :+

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 5 april 2010 17:57

nme, je moet ook niet spreken over spam als je niet wenst. De wetgeving op zich spreekt ook niet over spam. En hij als jurist (kuch kuch) zou de tekst van het koninklijk besluit toch echt moeten kunnen lezen.

Door Tweakers user ik222, maandag 5 april 2010 18:23

Misschien iets voor de GoT knokploeg :+

Geniale blogpost dit _/-\o_

Door Tweakers user Ward Vr, maandag 5 april 2010 18:28

Prachtig xD
Ben benieuwd hoe het afloopt :9

Door Tweakers user Cloud, maandag 5 april 2010 18:44

Volgens mij heeft hij z'n vrouw nu ook aan het werk gezet :| Ik stuurde eerder een niet zo vriendelijk mailtje terug en toen kreeg ik:
Geachte , dank U voor Uw reactie . Hier heeft nooit een bestand bestaan, dus de verwijdering van adressen eindigend op tweakers , is een loze vraag ,want we hebben nog nooit zo'n email gezien .We hebben U gevonden op het web door een scanning naar personen die geÔnteresseerd zijn in Gezondheid en Kunst ,een categorie waar U dus blijkt toe te behoren .U werd dus niet gevonden uit een lijst of een bestand met email-adressen,hier bestaat niets in die aard.Indien U het bericht nogmaals zoudt ontvangen , dan is dat te wijten aan de verzendingsdienst die geen adressen van gevonden en verstuurde emails bijhoudt. In dat geval kunt U het bericht in de prullemand van Uw PC deponeren , of het filter van Uw PC inschakelen ,zodat U het niet meer ziet . In dat geval ons excuus voor het ongemak .We wensen U een gezond 2010 .
Met beleefde groet ./Maria Acke
Hierin zeggen ze gewoon glashard dat ze nog nooit een adres eindigend op tweakers gezien hebben. Dat vind ik toch bijzonder knap 8)7

Door Tweakers user NMe, maandag 5 april 2010 19:11

Exact dezelfde schrijfstijl, niks geen vrouw. Dat is 'ie zelf.

Door Tweakers user IStealYourGun, maandag 5 april 2010 19:29

Grote kans dat het gewoon om studenten gaat die onder contract staan van een ander bedrijf en hiermee een extra centje bij verdienen. Maar het is inderdaad verboden, als je er echt last van hebt kan je steeds aangifte doen via e-cops:
https://www.ecops.be/webforms/Default.aspx?Lang=NL

Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de kans is dat er actie word ondernomen ;)

Door Tweakers user GemengdeDrop, maandag 5 april 2010 19:35

En hebben ze nu nog steeds niet door dat ze de crew van tweakers lastig vallen? Die toch heus wel doorhebben hoe ze eventueel een filter zouden kunnen implementeren? :z Dat is IMHO de RWTF hier, dat ze gewoon lekker blijven doorhameren over een of ander waardeloos filtertje. }:O

Nou Succes in ieder geval

Door Tweakers user Gunirus, maandag 5 april 2010 20:17

Goh, als dat op internet te vinden adres klopt woont ie vlak bij men werk :)

Door Tweakers user Afvalzak, maandag 5 april 2010 21:19

Pracht opmerkingen. "Wilt u ons geen mail meer sturen" Wij sturen u wel mail, en als u dat niet wenst te ontvangen stelt u maar een spam filter in.

Zou dat in het echt ook zo werken?

"Wilt u mij met rust laten?"
"Nee, en als u wilt dat ik u met rust laat gaat u maar in uw eigen huis zitten."

Door Tweakers user Neophyte808, maandag 5 april 2010 23:19

"Hier heeft nooit een databank bestaan zoals we reeds vermeld hebben , dus we kunnen u niet verwijderen uit iets wat niet bestaat."

En met zulk soort "het-is-niet-onze-schuld-redeneringen" verdient men de pegels in de viagra-industrie :9

Door Tweakers user DaanvdValk, maandag 5 april 2010 23:32

Maar enkel debielen laten het zo ver komen , om niet na tweemaal de ontvangst van een zelfde bericht , het PC-filter daarop in te schakelen . Als u dat zelf niet kunt , of uw tweakers-leden ook niet, vraag dan aan medewerkers of familieleden , hoe men dat doet . Wij passen het nu direct op u toe , want wij kunnen dat wel
Wat een held _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_

Door Tweakers user doeternietoe, maandag 5 april 2010 23:33

Geniaal deze blogpost :D

Dus jullie denken dat hier een werkelijkbestaande Belg achter zit? Ik kan me het haast niet voorstellen. Vooral het taalgebruik is opvallend vreemd. Het lijkt er imho op dat iemand aan de ene kant erg veel moeite heeft gedaan om de meest triviale dingen andere namen te geven("de een of andere lijn bovenaan", "home.nl"), terwijl hij ook termen gebruikt die je bij een absolute computernoob niet zou verwachten("saven"). Zie ook hoe bijvoorbeeld Gmail wordt aangeduid als Google mail en een spamfilter als "PC-filter". De naam Gmail is natuurlijk op zichzelf wel kloppend, maar allesbehalve gebruikelijk. De gemiddelde spammer zou ook niet snel mail beantwoorden. Ik zou haast zeggen dat iemand of een groep mensen voor de gein probeert zoveel mogelijk mensen tegen zich in het harnas te jagen.

Neem deze zin:
.Probeert U bij Uw browser nog eens , de een of andere lijn bovenaan aan te klikken (ik ga niet kijken naar home.nl , daar is geen tijd voor , bedenk dat we hier nog wel wat andere aktiviteiten hebben) en daar een zeer hard werkend filter in te schakelen .
Er is toch geen mens, gestoord of niet, die zoiets vanzelf produceert?

Ook heel vreemd hoe er allerlei personen en instanties worden verzonnen(een "verzendingsdienst", een overduidelijk fictieve vrouw).

Als dit geen hoax is, dan is de persoon er achter behoorlijk zwaar gestoord. :S

Als ik Gunirus was, dan zou ik wel eens willen zien wat voor soort persoon er op dat adres woont. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 5 april 2010 23:35]


Door Tweakers user Jism, dinsdag 6 april 2010 02:21

Wellicht dat dit gewoon via een online vertaler is ingevoerd. Like-wise van Dutch naar engels bijv om de mails van de TS te kunnen begrijpen. Dit is gewoon geen correct nederlands. Wat betreft het harvesting, er zijn zat bots die bepaalde captchas kunnen lezen. Voor hetzelfde geld is gewoon elke userprofile nagegaan en daar de mail van extract. Immers staat het als het goed is ook nog in een afbeelding.

Door Tweakers user bitflusher, dinsdag 6 april 2010 07:32

ik zou m vragen langs te komen om te helpen met het inschakelen van het pc filter (wat dat ook mag zijn). mocht hij langs komen zet je hem achter een linux bak, sucess met instaleren.

Door Tweakers user amaterasu, dinsdag 6 april 2010 08:54

Sommige mensen hebbene echt niks beters te doen xD

Door Tweakers user EDIT, dinsdag 6 april 2010 09:12

Hahaha heerlijk dit _/-\o_
Bedankt voor de glimlach op maandinsdagmorgen :)

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 6 april 2010 09:49

ja idd, erg jammer dat je geen URL stuurt, ik had mjn 8mb lijntje wel kunnen inzetten voor de ddos, ik stap volgende maand toch over op UPC (na de verhuizing)...

en eens een keertje ddossen zou ik best wel eens wille meemaken :P

Door Tweakers user Equator, dinsdag 6 april 2010 10:04

@i-chat: Dat is nou niet echt een goed idee. Dat is dan waarschijnlijk vrij gemakkelijk te herleiden naar T.Net en hebben we de - spreekwoordelijke - poppen aan het dansen. :)

[hr]
Wel grappig dat ze zelf niet inzien dat het gewoon onder spam valt. Ook al is het niet met de bedoeling om geld te verdienen. Het zijn zelfs juristen (zeggen ze)

* Equator heeft er gelukkig geen last van :)

Door Tweakers user Gunirus, dinsdag 6 april 2010 10:45

@doeternietoe, ik zal foto's voorzien :Y)

Door Tweakers user doeternietoe, dinsdag 6 april 2010 11:49

@Gunrius: Daar houd ik je aan :D

Door Tweakers user Sebas1979, dinsdag 6 april 2010 12:03

telefoonnummer achterhalen, belscriptje op computer dat 3x per dag hem belt om interessante informatie aan te bieden.

als hij dat niet meer wil moet hij maar een filter installeren :)

(wel opvallend dat er reactie komt, in dat opzicht een ander soort spammer dan gebruikelijk)

Door Tweakers user TheFes, dinsdag 6 april 2010 13:57

Ik vind het ook wel opvallend dat ze je in april nog een gezond 2010 toewensen..

Door Tweakers user macnerd, dinsdag 6 april 2010 14:15

In hoeverre zou het spam zijn als alle tweakers hem 1 mailtje zouden sturen over iets dat wij interessant vinden? Met 325.000+ gebruikers zou hij wel eventje bezig om die toe te voegen aan z'n spamfiltertje... :D

Door Tweakers user boe2, dinsdag 6 april 2010 15:11

Zal jullie leren om onze aangemeerde boten te beledigen! En tegen onze kathedraal te pissen!

:+

Ik vermoed dat deze jongen Waalse roots heeft, wat zijn taalgebruik (lijnen = liens :?) deels zou verklaren.

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 6 april 2010 15:12

@macnerd

ik denk dat hij dan denkt 'ah tof nog eens 325.000+ mail adressen voor in mijn niet bestaande databank'

Door Tweakers user Saffie_time, dinsdag 6 april 2010 15:42

Ik voorzie het eerste optreden van het gevreesde zwarte busje in Belgie.
Dus Belgen weest gewaarschuwd, als U een zwart busje ziet maakt ruim baan en geef deze persoon alle ruimte die hij nodig heeft voor het vervullen van zijn werkzaamheden.

Door Tweakers user Floppus, dinsdag 6 april 2010 18:30

Seniorennet doet na meerdere e-mails trouwens ook niets - en waar eerder nog antwoorden kwamen wordt nu gewoon verwezen naar de abuse pagina:
http://blog.seniorennet.be/abuse_spam.php

Hoe bedoel je obstructief - gewoon ontmoedigen en negeren. Ze zouden hosters die pagina's waar overduidelijk met spam naar gerefereerd wordt ook stevig aan moeten pakken. Maar goed, je merkt aan de responstijd en de antwoorden vanuit Seniorennet ook al dat ze werkelijk geen idee hebben, en al helemaal niet bereid zijn mee te denken.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 april 2010 18:30]


Door Tweakers user Cave_Boy, dinsdag 6 april 2010 22:44

Leuk citaatje van die pagina:

"SeniorenNet bevoegd?

Het verzenden van spam door bezoekers via de SeniorenNet servers is niet mogelijk. Mensen kunnen niet gebruik maken van onze mailservers. Wij hebben GEEN @seniorennet.be adres voor onze bezoekers; enkel voor medewerkers.
Onder zeldzame omstandigheden kan het gaan om een medewerker, de nieuwsbrief van het blog, een mailgroep of de webmail waarmee spam verstuurd wordt, enkel in deze zeldzame omstandigheden kan SeniorenNet optreden.

In praktijk zien we dat 99% van de meldingen NIET via SeniorenNet werden verstuurd. De e-mails werden dan via de provider van de spamverzender verstuurd (Hotmail, Gmail, Telenet, Skynet,...).
U dient dan bij deze e-mail provider klacht in te dienen, niet bij SeniorenNet. Enkel de provider waarmee de onwettige praktijk bij werd begaan kan eventueel optreden.

ENKEL INDIEN DE SPAM E-MAILS OOK DAADWERKELIJK VIA ONZE SERVERS WERDEN VERZONDEN KAN EEN KLACHT INGEDIEND WORDEN.
Zelfs indien een bezoeker spam verstuurd voor een blog bij ons, kan SeniorenNet NIET optreden tegen de spam, gezien deze niet verzonden wordt via onze servers en de overtreding dus niet via ons werd begaan.
"

Ik wacht btw nog op antwoord ik kreeg paar dagen terug spam van ze.

Hieronder btw het super nette bericht die ik kreeg:

"Beste, Deze e-mail is een bevestiging dat u zich correct hebt ingeschreven op de gratis nieuwsbrief van www.SeniorenNet.be. U zal vanaf nu gratis elke nieuwsbrief automatisch ontvangen op dit e-mail adres xxxxx@gmail.com. Denk eraan dat indien je in de toekomst van e-mail adres wijzigt, dat je het oude uitschrijft en het nieuwe terug inschrijft, zodat je zeker niets mist! Met vriendelijke groeten, Pascal Vyncke http://www.Seniorennet.be"

Ik heb niks aangevraagd:s

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 april 2010 22:48]


Door Tweakers user SpaceK33z, woensdag 7 april 2010 13:49

Echte tweakers sporen die gast zwerver -met computer- toch op via zijn e-mail adres / ip-adres en spreken hem er persoonlijk op aan?

Door Tweakers user hippieyiyam, dinsdag 13 april 2010 16:53

Tja,duidelijk gaat het hier om een persoon met een probleem,die zichzelve op internet manifesteert als een zekere Willy Acke en Maria Acke.
En die bulk-mail rondstuurt. En als je "hem" dan vraagt ermee te stoppen,krijg je de meest grove beledigingen en bedreigingen in je mailbox.Grappig is anders.Eigenlijk is het om je er een breuk bij te lachen :*) , ware het niet zo triestig voor die spammer.
Vroegertijd werden er voor minder geÔnterneerd.
Ik was het op zeker ogenblik beu verleed,en heb een ganse dag besteed om klacht neer te leggen tegen deze "stalker" bij de politie zone Herzele.Dezen namen het zeer ernstig op, wegens de laagstaande kakolalie en scheldtirades van die man aan mijn adres 8)7 .
En telkens de herhaling dat ik me moest laten opnemen in de psychiatrie.Projecteert die man/vrouw dat nu ook al op zijn slachtoffers? :P
Het is best mogelijk dat die persoon quadrupele ingenieur is en tripele licentiaat :D _/-\o_ ,alhoewel ik dat zere betwijfel,want dan heeft hij 36 jaar moeten school lopen,nog na zijn ASO. :P
En hij schreef me dat hij 15 jaar oud was tijdens WOII.
Bovendien belde ik 2x zijn nummer,en kreeg telkens hetzelfde antwoord:"Ik ben zijn broer.Hij is op reis".Met zijn boot waarschijnlijk.
Ik zocht zijn adres op,hoogstwaarschijnlijk Plataandreef 9 te 2900 Schoten, BelgiŽ,ik zoomde in op luchtfoto mode, en dat is geen onaardig optrekje. 8)7
Ik berekende zo ongeveer zijn leeftijd, aan de hand van de info over zichzelf die ik mocht ontvangen: 74 ŗ 75 jaar oud.
Nu ben ik niet echt zinnens nog meer tijd aan die eigenaardige te besteden, maar ik ondervind het als belastend. :'(
De politie zal er zich verder over ontfermen.En misschien willen "De Zusters van Liefde"ook een inspanning leveren. |:(
Anyway,deze persoon,die anderen er van beticht abnormaal te zijn, is volgens mij zelf dringend aan verzorging toe. O-)
Filosofisch vraagje:Wat heet "normaal"? :P
Tjuus iedereen,tot de volgende keer.
Elfi O+

Door Tweakers user hippieyiyam, dinsdag 13 april 2010 17:43

Wel,naar verluidt (van de politie) verandert het IP adres telkenmale als je je PC heropstart. Bijgevolg is het "achterhalen" van IP adressen volgens hen niet interessant.De politie ging eerder een bezoek ter plaatse brengen,om die Willy Acke,of zijn broer,te interpelleren.Ik vind het persoonlijk spijtig dat de politiediensten zich met zulke "wacko's" moeten bezig houden,maar de zware beledigingen aan m'n adres heb ik effe niet gepikt.Internet of niet,het is en blijft een vorm van agressie.
Elfi

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.