E-ticket zoals het niet hoort

Door Robin op donderdag 12 november 2009 20:20 - Reacties (18)
Categorie: Muziek, Views: 6.720

Zondag wil ik graag naar een concert, dus dan moet je een kaartje halen. Gezien dat concert in Amsterdam is en ik niet in de buurt woon om aan de kassa de kaartjes te kopen, heb ik die via internet besteld. Ik heb nog nooit een e-ticket besteld, maar wel een zut kaartjes via internetbankieren betaald. Een e-ticket is dus iets nieuws voor mij.

Nadat ik betaald had, kreeg ik een mail dat de e-tickets - twee stuks - binnen een bepaalde tijd gemaild zullen worden. Het mailtje met beide e-tickets (in pdf) zag ik net in de mailbox liggen, met de opmerking dat ik de tickets moet uitprinten, want dat is het toegangsbewijs. Ik open het pdf-bestand en toen schrok ik mij rot.

Een e-ticket is dus een A4-papier met daarop de voorwaarden van het ticket en de waarschuwing dat je het gehele blaadje moet meenemen. Dat is echter niet wat er mis is met het blaadje. Wat er wel mis mee is, is dat elke vierkante centimeter volstaat met onnodige informatie en reclame. Dat het ticket er leuk uitziet, daar kan ik mee leven, maar ik hoef niet te weten dat ik mij kan aanmelden voor de nieuwsbrief en de TicketAlert. Als ik de nieuwsbrief wilde hebben dan had ik dat al gedaan tijdens het kopen van het kaartjes.

Begrijp mij niet verkeerd. E-tickets zorgen juist voor een lagere overhead voor de verkoper, maar zadel niet de consument op met een A4 vol met onnodige informatie. Dat blaadje printen kost al genoeg inkt. 'Groen' kan het ook al niet genoemd worden.

Dat blaadje moet ik dus twee keer uitprinten, want je moet een lidmaadschap hebben om überhaupt binnen te komen. Laat ik dat nou ook heel stom vinden, want samen met de Paradiso zijn dat - zover ik weet - de enige concertzalen die ik ken waar je extra geld moet neerleggen om binnen te komen. De 013 heeft dat niet. De Bosuil heeft dat niet. Spirit Of 66 heeft dat niet. Jarhunderthallen heeft dat niet.

Ik ben eens benieuwd wat het voor gezeur oplevert als ik alleen de barcodes uitprint, maar dat zie ik zondag wel :P

http://tweakers.net/ext/f/CuCOHdDfCYfdn0DjSqxRt4IT/full.jpg

Volgende: Foto's van T@Ccelan 2009 12-'09 Foto's van T@Ccelan 2009
Volgende: Smileyseks (aka nerdpr0n deel 2) 11-'09 Smileyseks (aka nerdpr0n deel 2)

Reacties


Door Tweakers user Damic, donderdag 12 november 2009 20:36

Amaai dat is wel echt veel reclame :o euhm ooit al eens gehoord van zwart/wit printen :D

Door Joost, donderdag 12 november 2009 20:37

Eens een....

En het erge is dat de kaartverkopers nog altijd dezelfde kosten rekenen. Het toppunt is toch wel TiMoCo met hun accounts. Daar hebben ze echt nog nooit van testen gehoord en je kan bijvoorbeeld alleen je wachtwoord resetten door het antwoord van je geheime vraag te beantwoorden.

Overigens getest:. PDFje openen op je smartphone (iPhone) en de barcode laten scannen en je komt binnen. Geen gedonder met printjes.

Door LeonNL, donderdag 12 november 2009 20:40

Ik vind dit e-ticket er prima uitzien.

er staan wel geteld 3 reclame dingen op en linksonderin zijn volgens mij voorwaarden echt onzinnig zijn die ook niet.

en met alleen de barcode kan het wel eens moeilijk worden aangezien ze duidelijk zeggen dat j ehet hele ticket mee moet nemen.

Je zal voor de zekerheid het wel 2x printen zodat je en de barcode kan uitknippen en ook heel de pagina bij hebt.

Dat kost pas onnodig inkt.

Veel plezier bij je concert. (en dat voor 3,50,-)

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, donderdag 12 november 2009 20:50

Ik heb de laatste tijd wat werk gedaan voor ee nonline ticketverkoop dienst, en ook wel bij andere bedrijven e-tickets gekocht, maar dat zag er een stuk beter uit dan dit. Nog steeds veel kleuren en dergelijk, maar wel 'relevant', dus bijpassend aan het evenement.

Door Tweakers user _ferry_, donderdag 12 november 2009 21:01

Je moet ook geen e-ticket bestellen als het kan. Ze naaien je toch al met veel te hoge servicekosten en verzendkosten. Zelfs als je e-tickets besteld. Terwijl ze daar dus geen drol voor hoeven te doen 8)7
Dus ik kies lekker voor verzenden, dan heb ik tenminste nog het idee dat ik betaald heb voor iemand die de tickets afdrukt, ze in een enveloppe doet en die vervolgens aan de postbode geeft :P

Door Tweakers user Puch-Maxi, donderdag 12 november 2009 21:04

Gewoon ff zwart-wit laseren!

Door Tweakers user Hooglander1, donderdag 12 november 2009 21:10

zwart-wit printen inderdaad.

En twee keer doen, dus ook een keertje alleen de barcodes printen. Kijken hoe ze aan de deur reageren en daar weer een blogpost over schrijven :)

Door Tweakers user E-Vix, donderdag 12 november 2009 21:36

Afdrukken op A5 of A6 formaat... Er staat nergens bij dat het op A4 moet... Eens kijken hoe ze dan reageren!

Door Tweakers user sebastius, donderdag 12 november 2009 21:57

Nou bij de NS en dergelijke staat overal in de voorwaarden dat het op A4 zonder vervormingen geprint moet worden. Ga er van uit dat het hier ook in de kleine lettertjes staat.

Door Tweakers user Giant87, donderdag 12 november 2009 22:12

Denk ook niet dat de barcode dan goed blijft op 50% schaal.

Door Tweakers user Hooglander1, donderdag 12 november 2009 22:21

De barcode is op zich niet schaal afhankelijk, volgens mij is dat gewoon afhankelijk van de onderlinge afstanden.

Door Tweakers user vanaalten, donderdag 12 november 2009 22:43

Was het niet zo dat die lidmaatschap-constructie in A'dam ervoor zorgt dat de zaal als een 'besloten vereniging' telt, en daardoor ruimere vergunningen en zo heeft?
Heb dat ooit eens gehoord - geen idee of dat (nog) zo is...

Door Tweakers user Phenomenon1985, donderdag 12 november 2009 23:37

Ze moeten ergens die 3,50 compenseren ;)

Mijn e-ticket voor Awakenings is geheel clean en beschrijft alleen het broodnodige. Maar goed, hier betaal je dan wel weer 40 euro voor... HF bij je concert

Door Tweakers user Afvalzak, donderdag 12 november 2009 23:39

Geef mij toch maar een gewone ticket, die bij mijn andere collectie concerttickets past ik vind het heel jammer dat het zo'n beetje uitgerangeerd is/wordt.
Een normaal ticket heb ik toch meer gevoel bij.

Daarbij zijn de service kosten die normaliter gerekend worden op zo'n kaartje verschrikkelijk.
Koop ik 6 kaartjes voor Dream Theater kan ik 6 keer 5 euro aan servicekosten betalen. Had ik nog een kaartje voor kunnen kopen!

Door Tweakers user Robin, vrijdag 13 november 2009 00:20

Daarbij zijn de service kosten die normaliter gerekend worden op zo'n kaartje verschrikkelijk.
Koop ik 6 kaartjes voor Dream Theater kan ik 6 keer 5 euro aan servicekosten betalen. Had ik nog een kaartje voor kunnen kopen!
Ik heb in oktober 1 euro moeten betalen omdat ik een kaartje met de creditcard heb betaald. Een kaartje was 49 euro in om Dream Theater in Duitsland te zien, dus twee kaartje plus de servicekosten was precies 100 euro. Zo kan het ook!

Door Tweakers user Swelson, vrijdag 13 november 2009 02:10

Gewoon ff de reclames wit fotosoepen en dan beide versies meenemen. Ben benieuwd of ze de bewerkte versie accepteren. En anders heb je altijd de originele nog achter de hand.

Door Tweakers user YopY, vrijdag 13 november 2009 13:56

Of de barcode overtekenen met krijt op de grond, :+.

Door Tweakers user Seroo, zaterdag 14 november 2009 15:22

Ik ga vanavond ook weg en heb ook een e-ticket besteld alleen is die van mij grotendeels wit met wat lijnen en het logo van het zalencentrum waar ik heen ga.
Je hebt recht op zeuren ^^.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.